Nyt se "vegaanius" sitten meni. En ole enää vegaani, yhyy. Olin ulkona syömässä, ja kohteliaisuudesta söin munapiirakan palasen -siis piirakkapohjan päällä kananmunaa ja jotain kai kasviksia. Se oli lähinnä vegaaniruokaa kun muissa tarjoilupöydän antimissa oli sitten sitä itseään eli lihaa. Ei tietenkään sitä munapiirakan palasta olisi tarvinnut syödä, ei kukaan siihen pakottanut mutta.... hei oikeesti, ei tää nyt näin periaatteelliseks ees pitäny mennä.

Ajattelin muutenkin että seuraavalla kauppareissulla ostaisin kalaa. Jogurtinkaan osto ei kuulosta hullummalta, haha. Itse asiassa, näiden suht. vegaanien (hiukan voita ja hunajaa oon käyttäny) viikkojen jälkeen se eläinperäinen ruoka ei kuulosta... hullummalta. Ja luonnollistahan se on eläinperäisiä tuotteita syödä. Ei me ihmiset muuten tarvittais sitä B12 -vitamiinia mitä vaan eläinperäisistä tuotteista saa.

Tosin ei se tarkoita sitä että pitäisi aloittaa joka aamu pekonilla ja kananmunalla, ja jatkaa siitä lounaaseen porsaankyljellä.

En sillä vegaaniperiaatteella tee mitään. Ei se, syönkö grammaakaan possua vaan se kuinka paljon eläinperäistä syön.

Koska olen jonkinmoinen kasvissyöjä lähinnä eettisistä syistä, saatan kajota ainakin lähitulevaisuudessa ennen kaikkea kalaan. Jotenki kalojen saalistaminen merestä ei kuulosta niin kauhealta kuin liian isokokoisen lehmän kasvattaminen navetassa, tehtävä sille poikasia ja lypsettävä sitä kunnes se ei enää lypsä, ja sitten tapettava se. Ainakaan minä en haluaisi olla se lehmä -miten voisin siis oikeuttaa itseni kohtelevan tai antavan kohdeltavan sitä lehmää niin? Tässä siis kalatuotteet versus maitotuotteet. 

Kyllä, on ihan totta että yhdestä lehmästä saa todennäköisesti puristettua aika paljon maitoa sen elämän aikana, kun taas uuden kalan joutuisi joka aterialle "tappamaan" erikseen. Puhutaan siis esim. yhden lehmän kasvattamisesta versus 100 kalan tappamisesta, esimerkiks. Silti. Kalalla sentään lienee teoreettinen mahdollisuus paeta verkkoa, se on elänyt vapaan elämän, ja sen aivot on paaaaaaaaaaaaaljon pienemmät kuin lehmällä, ei ole esimerkiksi mitään tunnejärjestelmää kuin lehmällä (ja muilla nisäkkäillä ja osittain linnuilla). Ja kala on terveellistä. Ja kalaa tarvitsee syödä paljon vähemmän ainaki sitä B12 -vitamiinia ajatellen.