Treeneissä joskus hiukan juostaan tai tehdään muuta aerobista -silloin hengästyn sekunnissa, ja se vaikuttaa lajin harjoittamiseen negatiivisesti. Koska treenit on lähinnä tekniset, en aerobista puolta tule harjoittaneeksi.

Aerobinen kuntoni on siis retuperällä. Esimerkiksi hapenottokykyni.

Toisissa lajitreeneissäni harjoitamme joitain pieniä lihasryhmiä ja joskus jopa ponnistusvoimaa mutta aerobinen harjoittelu jää sielläkin olemattomaksi.

Pitäisikö tässä ruveta juoksemaan? En nyt mitään maratoonaria itsessäni näe ensinnäkään koska polveni säännöllistä juoksemista eivät oikein kestä (kokemusta on, en usko että kestävät vieläkään), asun kaupungissa jossa ei ole kivoja juoksemispaikkoja lähellä, ja koska minulla ei moiseen olisi minkäänlaista itsekuria. Puhunkin pienestä juoksemismäärästä kerran viikossa. Ainakin aloittaa sillä, ja kokeilla miltä tuntuu.

En nimittäin tiedä miten muuten nostaa aerobista kuntoani. Käveleminen on ihan kivaa mutta ei tunnu auttavan. Jooga on ihan kivaa mutta ei varmaan auttaisi sekään. Juoksu on ilmaista ja tehokasta. Uskoisin että jo kerran viikossa 20min harjoittelulla saan jonkunmoisia tuloksia aikaiseksi. Siis tavoitteena etten hengästyisi ja uupuisi sekunnissa kun treeneissä hiukan pitää jotain tehdä.

Itsekuri juoksulenkille lähtemiseen on se pahin. Toiseksi pahin on itsekurin on jatkaa juoksemista eikä pysähtyä kävelemään.

Joten hei minä, miten olis?